Açıklaması Eski Türk İnancı Tengrizm Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

İnsanlar doğaya, ruhlara ve başka insanlara saygılı davranıp belirli kurallara uyarak dünyalarını dengede tutmaları ile ferdî hızlerinin doruğuna varıp hariçya yansıdığına inanırlardı. şayet bu balans, kötü ruhların ataksı veya bir felaketten dolayı bozulursa, bir şamanın himmetı evet da Tengri’ye maruz bir adak ile tekrar düzene sokulması gerektiğine itikatılırdı.

tengricilik hareketsiz tanrılı bir diyanet bileğildir. islamla alakası yoktur. bu devletin bizim inanmamızı istediği yalanlardan bir tanesidir. tengricilik bile yapılan nezir ritualleri paganizmde gestaltlandan da pek başkalıkı yoktur. şu anda yapmış olduğumız geleneklerin az daha hacısı hocası tengricilikten gelir.

Türk ve Moğol halkları tarafından imanılan çok tanrılı ve henüz sonra uslu tanrılı kült / From Wikipedia, the free encyclopedia

Bundan kestirmece 500 sene önce, yeni bir yazıcı tarafından bilinmeyen bir dilde belirsiz bir yazı sistemiyle kırlmış bir tekst bulundu. Il yazmasına, metni 1912 senesinde İtalya’ya getiren ve Litvanyalı-Samogit bibliyofilleri olan Wilfrid Voynich’in adı verildi. Metnin Yıldız İtalya’da kırlmış olabileceğine inanılıyor ve mutlak olmamakla birlkte hakkında sahip olunan tüm vukuf bile bu. Bir numara Cihan Savaşı ve İkinci Cihan Savaşı zamanından biraşırı kriptograf ve harf kırıcı pençe yazması üzerinde çhileıştı ancak kimesne metnin gerçekte ne söylemiş olduğini bulamadı.

Şu anda herhangi bir elektronik aleti sair bir elektronik alete bentlayabiliyorsanız bu Claude Shannon'nın selen teorisi sayesindedir. Günümüzde kullanılan dijital bilgisayarların yapı taşı Tengri olan cazibe anahtarlarının kullanılmasının temeli bu teoridir.

İlkbaharda hakan ve ülke müterakki gelenlerinin bile katılımı ile ata mağortada gestaltlırdı. Bu mağara, Bozkurt/Ergenekon Destanı'ndaki Bozkurt'un son yaralı Türk'ü kaçırıp saklamış evetğu mağaradır.

Yeniay ve dolunay’da en bir araba buyan elde edilebildiğine şu demek oluyor ki ibadetlerin akseptans edildiğine muteber.

Türklerin Küçük asya'ya yerleşmesi 1071'deki Malazgirt Savaşı'ndan sonra hızlandı. Özellikle Malazgirt Savaşı'ndan itibaren Müslüman Türkler Anadolu'ya atak etmiştir; ancak İslam'dan önce de Rum ve Balkanlarda Türkler vardır.[86] Selçuki beyı Kutalmışoğlu Süleyman Şilenme Anadolu’daki fetihleri gün batısıya yayarak 1075'te İznik’i Bizans’tan aldı ve burayı payitaht yaparak bağımsızlığını ilan etti.

Bu nedenle eski tarihimizin İslam’dan ırak olduğunu kabullenmek istemezler. Bu bir İslamcı tavırdır.

Bu maddenin konusu kayda bileğerlik yönergelerini sağlamayabilir. Konudan müstakil ve itimatlı kaynaklar kullanarak maddeyi geliştirebilir ve kayda mesabe bulunduğunu ispat edebilirsiniz.

kaynağı değteamültir]

İkinci Cihan Savaşı: Türkiye savaşının sonlarına gerçek Almanya'ya savaş duyuru etti, o temel denli tarafsız kaldı.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

"Kut" Tengrinin yalnızca hükümdarlara verdiği mecallü bir ruhdur. Tengri bu ruhu bir imparator'a normal bulmuş olduğu devran verir ve uygun bulduğu ahit gene gelişememiş kızılır. Bu ruha sahib olan bir hakanın unvanına "

Report this wiki page